Gratis vijverwatertestdag

Vijverproblemen? Kom dan op zaterdag 14 mei naar de GroenRijk vijverwatertestdag. De hele dag staan daar vakmensen voor u klaar om uw vijverwater te analyseren en al uw vijvervragen te beantwoorden.

De vijver vormt vaak een belangrijk onderdeel van de tuin. Omdat een vijver leven brengt en ruimte schept. Vooral ’s zomers, als kleurige libelles er vrolijk op los dartelen en kwetterende vogels er fluitend hun dorst komen lessen, is de vijver een lust voor oog en oor. Om optimaal te kunnen genieten van uw vijver, is het onderhoud zeer belangrijk. De belangrijkste factor voor het vijvermilieu is het water, waarvan de samenstelling immers direct van invloed is op de groei van de waterplanten, de ontwikkeling van micro-organismen en de conditie van de vissen. Vooral de hardheid van het water speelt een grote rol, maar voor een goede plantengroei zijn ook voedingsbestanddelen en sporenelementen van groot belang. Op zaterdag 14 mei kunt u gratis uw vijverwater laten analyseren. Het enige dat u hoeft te doen is een monster van uw vijverwater (250 ml is voldoende) mee te nemen naar GroenRijk. Aan de hand van het monster bepaalt de GroenRijk specialist de kwaliteit van uw vijverwater. Daarnaast staat de GroenRijk specialist klaar om al uw vijvervragen te beantwoorden.

Op basis van de uitslag van de wateranalyse krijgt u volledig advies voor het verbeteren van uw vijverwater en -omgeving. Zo kan bijvoorbeeld een advies op maat worden gegeven om het water algvrij te krijgen of om een natuurlijk evenwicht te krijgen. Voor elk vijverprobleem is er wel een oplossing, zodat u optimaal van uw vijver kunt genieten. Dus kom langs met uw vijverwatermonster op zaterdag 14 mei bij GroenRijk en laat uw vijverwater testen!

Datum: