Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn de ideale kamerplanten, omdat ze én een hele leuke sfeer creëren, én niet veel verzorging nodig hebben. Daarnaast zijn ze erg mooi te combineren met diverse soorten potterie en eventueel zelfs in een compleet arrangement. U zult zien dat ook de kleinere cactussen en vetplanten direct leven en sfeer toevoegen in uw interieur of op kantoor! 

De voordelen van cactussen en vetplanten

Deze planten hebben vele voordelen, maar de belangrijkste zijn toch wel:

  • Cactussen en vetplanten overleven met weinig verzorging
  • Ze redden zich prima, wanneer u ze een keer vergeet water te geven
  • Ze nemen meestal weinig ruimte in beslag
  • U kunt ze leuk combineren
  • Cactussen en vetplanten zorgen voor een leuke sfeer!

Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan, kunt u de bladeren zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank, maar let op: de kans op verbranding achter glas is groot. Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de winter hoeft u ze zelfs maar één keer per twee weken water te geven. U hoeft dus zeker niet bang te zijn dat uw cactussen en vetplanten het niet zullen overleven; zelfs voor mensen zonder groene vingers is het mogelijk om ze in leven te houden!

Cactussen en vetplanten GroenRijk Groenlo

Cactussen en vetplanten verpotten

In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond. Deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten: ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond, anders is de kans op rotvorming groot. Voor potgrond en plantenvoeding kunt u uiteraard terecht bij GroenRijk Groenlo. Onze medewerkers kunnen u ook helpen bij het vinden van geschikte grond, dus vraag gerust om hulp als u er niet uit komt.

Online cactussen en vetplanten kopen

Kom gezellig langs bij ons in het tuincentrum, of bezoek onze webshop voor het online assortiment. Hier hebben wij een deel van ons aanbod kamerplanten op een rijtje gezet. Wij verkopen ook schattige kunstvetplantjes van Mica. Deze hebben nóg minder verzorging nodig en ze lijken net echt! De kleine plantjes zijn ook erg leuk om cadeau te geven. 

Cactussen en vetplanten kopen Groenlo

Tot ziens bij GroenRijk Groenlo, voor cactussen, vetplanten en nog veel meer!

U bent van harte welkom bij GroenRijk Groenlo voor cactussen, vetplanten en uiteraard nog veel meer. Vraag onze medewerkers gerust om hulp indien nodig, dan helpen wij u graag verder. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en staan wij met veel plezier voor u klaar. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan, door te bellen naar 0544 462118, of door een mail te sturen naar [email protected]. Ook in onze webshop kunt u al een deel van onze cactussen en vetplanten vinden! 

Cactus of vetplant kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten