Groene kamerplanten

Breng de natuur naar binnen met een flinke dosis groene kamerplanten! Bij GroenRijk Groenlo vindt u een breed assortiment kamerplanten, waaronder vele groene kamerplanten. Van grote kamerplanten die in de schaduw mogen tot subtiele groentjes die het liefst vertoeven in de volle zon, u bent bij ons aan het juiste adres voor alles op het gebied van groene kamerplanten. Om een echte urban jungle te creëren, is het leuk om grote kamerplanten en kleine miniplantjes, vetplanten en cactussen met elkaar af te wisselen. Uiteraard mogen daar een aantal mooie bloempotten niet bij ontbreken. Kom bij ons langs en bekijk het aanbod. Wij verkopen naast groene kamerplanten ook allerlei andere soorten planten:

Openingstijden

Wat zijn groene kamerplanten?

We horen het u denken: maar elke kamerplant is toch groen?Groene kamerplanten kopen | GroenRijk Groenlo De planten waar wij op doenen in deze categorie zijn kamerplanten die niet bloeien. Ze ontlenen hun sierwaarde aan de bladvorm, groeiwijze, stam, steel of bladkleur. Het zijn dus simpwelweg kamerplanten waar geen bloemen uit groeien, maar planten die het moeten hebben van hun andere bijzondere eigenschappen. De verschillen binnen deze categorie zijn echter vrij groot. Er valt dus nogal wat te kiezen wanneer u uw woning een groene boost wilt geven. Iedere groene kamerplant eist tevens een andere soort verzorging. Over het algemeen kan gezegd worden dat groene kamerplanten regelmatig water nodig hebben. Ze houden niet van natte voeten, maar een beetje vocht vinden ze vaak prima. In de groeiperiode kun je ze plantenvoeding geven. 

  • Monstera
  • Varen
  • Aloë Vera
  • Alocasia
  • Calathea
  • Zamioculcas
  • Kentia palm
  • Pannenkoekplant

Zó verzorgt u groene woonplanten

Geef groene kamerplanten regelmatig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee wekeGroene kamerplanten kopen | GroenRijk Groenlon plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten.Met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. De meeste groene planten zijn niet zo kieskeurig wat betreft standplaats, als ze maar niet in de volle zon staan. De bonte soorten hebben wat meer licht nodig. Als de bladeren van deze woonplanten groen worden, dan is de standplaats toch wat te donker. Helemaal wild van al dat groen? Bekijk ook zeker onze tuinplanten afdeling! Maak het zowel binnen als buiten levendig groen! 

Tuinplanten

Grote groene kamerplanten

Grote groene kamerplanten zijn de laatste tijd razend populair. Ze zijn de eyecatchers van uw interieur en hebben een hoge decoratiewaarde. Niks één klein plantje verstopt in een hoekje, het mag groot, groter, grootst! Planten mogen anno 2023 namelijk gezien worden en echt deel uitmaken van het interieur! Een opvallende blikvanger als de Bananenplant, Philodendron, Ficus of Strelitzia mag de show stelen. Niet alleen de grootte mag in het oog springen, ook de vorm van het blad, de steel of de bladtekening mag bijzonder zijn. Misschien heeft u wel ogen naar een hangplant! Is uw plant iets kleiner dan u zou willen? Zet 'm dan tijdelijk op een krukje of tafel voor een haast museaal effect. Wanneer de plant de pan uitgroeit, kan deze een plekje op de grond krijgen. Zorg ervoor dat de groene plant vanuit alle hoeken te zien is.

Pak ziekten van uw kamerplanten direct goed aan!

Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden. Kom naar GroenRijk Groenlo om een mooie groene woonplant uit te zoeken. Combineer deze groene toppers met bloeiende kamerplanten en andere leuke woonplanten.

Woonaccessoires

 

Kamerplanten kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten