Groene kamerplanten

Groene kamerplanten kopen? Bij GroenRijk Groenlo hebben we een breed assortiment kamerplanten, waaronder vele groene kamerplanten. Kom eens bij ons langs of bestel de kamerplanten online.

Wat zijn groene kamerplanten?

Groene kamerplanten zijn kamerplanten die niet bloeien; ze ontlenen hun sierwaarde aan de bladvorm of -kleur. Voorbeelden van groene kamerplanten uit ons assortiment zijn:

  • Verschillende soorten palmen
  • Varens
  • Aloë vera
  • Nog veel meer soorten groene kamerplanten

De meeste groene planten zijn niet zo kieskeurig wat betreft standplaats; als ze maar niet in de volle zon staan. De bonte soorten hebben wat meer licht nodig. Als de bladeren van deze woonplanten groen worden, dan is de standplaats toch wat te donker.

Zo verzorgt u groene woonplanten

Geef groene kamerplanten matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Pak ziekten van uw kamerplanten direct goed aan!

Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

Kom naar GroenRijk Groenlo om een mooie groene woonplant uit te zoeken of bekijk ons online assortiment in de webshop. Hier vergelijkt & koopt u groene kamerplanten gemakkelijk. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten