Glas

Glas is uitermate geschikt voor bloemenvazen, maar ook planten die weinig grond nodig hebben zoals een orchidee staan prachtig in een glazen pot of accubak. De kleur van het glas wordt vaak aangepast op de heersende kleurtrend. Naast vazen zijn er ook mooie windlichten en kandelaars van glas. Het luxe glas is helder, voor de wat robuustere uitvoering komen we vaak in het gerecycelde engiszins groen glaswerk terecht. 

Combinatie planten en glaswerk

Wilt u een keer iets anders in uw glazen vaas of pot? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment kamerplanten of bloeiende kamerplanten en kijk welke plant geschikt is voor een glazen pot. Vooral planten die weinig aarde nodig hebben doen het goed in een glazen pot, denk dan bijvoorbeeld aan een Orchidee. Misschien een aparte combinatie, maar het staat prachtig in ieder interieur! Andere combinaties zijn:

  • Een bos bloemen brengt echt meteen kleur in je interieur. Wil je een moderne en trendy look? Ga dan voor eenvoud. Zoek enkele opvallende, karaktervolle bloemen en plaats de stengels losjes in de flesvazen.
  • Met bladeren van tropische planten kan je een botanische sfeer in je eigen woning creëren. Heb je thuis een palm of monstera deliciosa staan? Knip dan een blad of stengel af en steek deze in een vaas.
  • Less is more wat decoratie betreft. Veldboeketten doen het erg goed tegenwoordig, omdat ze er zo sober en natuurlijk uitzien. Een trend is om je vazen te vullen met takken en heidebloemen.

Glas_GroenRijk Groenlo

Vazen en kandelaars

Als je eenmaal een mooie vaas of een aantal vazen hebt aangeschaft, is het leuk om deze te combineren met andere accessoires in huis. Bijvoorbeeld met kandelaars. Hierbij een aantal tips:

  • Gebruik altijd een oneven aantal. Een even aantal maakt het geheel oninteressant.
  • Om het groepje vazen iets interessanter te maken, kun je spelen met verschillende hoogtes. 
  • Besteed aandacht aan de kleuren. Bepaal wat het beste bij jou en je interieur past: je kunt gaan voor diverse tinten binnen één kleur, of misschien vind je alle vazen dezelfde kleur wel mooier. Of mix juist allerlei kleuren met elkaar.

Glazen bloempot kopen 

Heeft u vragen over ons assortiment glazen vazen, potten of andere producten? Kom dan langs bij Tuincentrum GroenRijk Groenlo in Groenlo nabij Zwolle, Zwilbroek en Winterswijk. Onze medewerkers staan hier voor u klaar en helpen u graag bij de aankoop van een mooie glazen vaas of pot. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Voor ons gehele assortiment glas verwelkomen wij u graag in ons tuincentrum. Wij hopen u gauw te zien bij GroenRijk Groenlo!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloempotten