Bloemen & boeketten

Wie wordt er niet blij van een mooie bos bloemen? Het is niet voor niks een presentje dat altijd goed in de smaak valt. Onze bloemenshop wordt dagelijks aangevuld met verse bloemen. Op uw verzoek kunt u zelf een boeket samenstellen, maar vaak zorgen een paar takken groen in een enkele bos bloemen al voor een mooi effect. Elk seizoen hebben we weer een groot aantal bijzondere bloemen die alleen op dat moment te krijgen zijn. Zo kunnen we u altijd de meest exclusieve en verse bloemen leveren. Zet de bloemen direct bij thuiskomst in het water en voeg iedere dag vers water toe. Snijbloemenvoeding zorgt voor een langere levensduur en houdt de bladeren frisgroen. 

Wij bezorgen ook bij u thuis! Wilt u bloemen laten bezorgen in Groenlo en omgeving Beltrum, Lichtenvoorde, Eibergen, Winterswijk? Bestel uw bloemen dan bij GroenRijk Groenlo. Voor 12:00 uur besteld, is dezelfde dag nog geleverd! Bestellen doet u telefonisch via het nummer: 0544 462118.

Hoe houd ik mijn bos lang mooi?

U haalt met een kleurrijk, romantisch of seizoensgebonden boeket altijd een vrolijke noot in huis, zelfs op de meeste donkere dagen van het jaar. Onze groenexperts maken kant-en-klare boeketten die u direct mee kunt nemen, maar we kunnen ook ter plekke samen met u een mooie bos samenstellen. U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van deze bloemenpracht genieten. Het is daarom goed om na te denken over de plek waar u uw bos bloemen wilt zetten, maar ook andere verzorgingstips kunnen u helpen om zo lang mogelijk van uw bloemen te genieten.

  • Een plek in normaal daglicht is top, maar de volle zon vindt uw bos bloemen niet zo lekker. Vermijd deze dus;
  • Ook een plek naast de radiator of openhaard is geen favoriet. Hetzelfde geldt voor koude en tochtige ruimtes;
  • Een boeket in de keuken is leuk, maar houd de bloemen wel uit de buurt van de fruitschaal. Vanwege de gassen die fruit uitstoot, worden uw bloemen sneller slap;
  • De vaas moet echt brandschoon zijn voordat u deze vult met uw boeket. Gebruik hier eventueel druppeltje bleekwater voor;
  • Let ook op de grootte en dan met name de diameter van de vaas. De bloemstelen moet elkaar niet in de weg zitten;
  • Voor het beste effect is het goed om het water tussen de 3 tot 5 dagen te verversen. Bij een glazen vaas ziet u snel genoeg wanneer het water toe is aan een beurt. Gebruik niet al te koud water , want hier kunnen de bloemen van 'schrikken';
  • U hoeft uw vaas niet tot de rand te vullen. Sterker nog, daar wordt uw boeket helemaal niet blij van. Vul de vaas tot maximaal de helft.

Bloemen laten bezorgen | GroenRijk Groenlo

Schuin afsnijden

Bijna iedereen weet wel wat er na bovenstaande voorbereidingen volgt: het schuin afsnijden van de bloemstelen. Tijdens de reis naar huis kan het zijn dat de bloemstelen aan de onderkant zijn uitgedroogd. Meestal gebeurt dat al als de bloemen 10 tot 15 minuten uit het water zijn geweest. De uitgedroogde stelen kunnen lastiger water opnemen en daardoor kunnen de bloemen sneller slap gaan hangen. Gebruik ook een schoon en scherp mes voor het afsnijden, denk aan maximaal 2 centimeter. Omdat bladeren in contact met water gaan rotten, is het belangrijk om de bladeren die aan de onderkant van de steel zitten weg te halen.

Bloemen kopen en laten bezorgen

U bent van harte welkom bij GroenRijk Groenlo, waar u onze prachtige bloemenwinkel vindt. Iedere dag zorgen wij weer voor verse bloemen die wij combineren tot mooie smaakvolle boeketten. Uiteraard kunt u deze ook zelf samenstellen of bestellen voor speciale gelegenheden, zoals voor een bruiloft of uitvaart. Tegen een kleine vergoeding kunnen wij de bloemstukken ook afleveren in de regio. Vraag onze bloemisten gerust om de mogelijkheden! Bel naar 0544 462118 voor vragen, dan helpen wij u graag verder!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloemist