Tuinplanten

Nu 70% korting op alle tuinplanten!

Bent u op zoek naar mooie tuinplanten om uw tuin eens flink op te vrolijken? Dan bent u bij GroenRijk Groenlo aan het juiste adres! Ga aan de slag met de mooiste beplanting voor in de border, in de grond of in bloempotten. Wij bieden een groot en divers assortiment aan verschillende soorten tuinplanten. Bent u op zoek naar een tuinplant met veel gekleurde bloemen of vooral met veel groen? Zoekt u een toffe klimmer of een tuinplant die in de winter zijn kleur behoudt? Wat uw smaak ook is, er zit zeker een tuinplant voor u bij. Kom langs bij GroenRijk Groenlo en ontdek het zelf.

 

Openingsuren

Assortiment tuinplanten: van bodembedekkend tot klimmend

Wij proberen het u natuurlijk zo makkelijk mogelijk te maken en daarom hebben wij onze tuinplantenafdeling zo slim en praktisch mogelijk ingericht. Zo ziet u snel waar u moet zijn voor bijvoorbeeld klimplanten, bodembedekkers, vaste planten en zomerbloeiend perkgoed. Ook heesters, kuipplanten en kruiden- en groenteplanten hebben een speciaal plekje. Zo vindt u gemakkelijk de plant(en) van uw wens. Op het plantetiket, dat u meekrijgt bij de plant, staat specifieke informatie hoe en waar u de plant het beste plant en verzorgt. De ene plant is de ander niet en dus is het goed om direct te checken of de plant bijvoorbeeld geschikt is voor een zonnige of schaduwrijke standplaats. Het plantenlabel vertelt u ook hoeveel water de plant graag drinkt. Voor meer informatie over uw favoriete plant vraagt u onze groenexperts van GroenRijk Groenlo om advies.. Zij vertellen u alles over de juiste verzorging van de specifieke plant. In ons tuincentrum vindt u onder andere:

 • Eénjarigen, kuipplanten en kruiden: eenjarige planten worden ook wel zomerbloeiers, perkplanten of perkgoed genoemd. Deze vrolijke planten bloeien een zomerlang, bijvoorbeeld in een mooie balkonbak of gewoon in de border. Om een Mediterraan sfeertje aan de tuin te geven, hebben we ook diverse kuipplanten, zoals de olijfboom of Bougainvillea. Deze potgekweekte planten sieren elke tuin en elk terras. Ook voor heerlijke kruiden bent u bij ons aan het juiste adres. Er zijn zelfs een aantal kruidenplanten die zachte winters overleven, zoals bieslook en munt.
   
 • Bomen, heesters en coniferen: wij hebben een breed assortiment aan verschillende soorten bomen. Zo bieden wij bomen voor grote en voor kleine tuinen, zoals bolboompjes en krenteboompjes. Daarnaast hebben we vroegbloeiende heesters en heesters die in de winter groen blijven, zoals de welbekende buxus. Ook zijn er veel verschillende soorten coniferen bij ons te vinden.
   
 • Bloembollen en zaden: in ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment aan zaden, zowel voor de siertuin, denk aan snijbloemen en perkplanten, als voor de groente- en kruidentuin. Daarnaast bieden wij diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw tuin een fleurige aanblik geven. Ook voor voorjaarsbollen en zomerbollen kunt u bij ons terecht. Er is immers geen bevredigender gevoel dan het zien groeien van uw zelf gekweekte zaden of bollen. 
   
 • Rozen en klimplanten: naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste zijn de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers. Denk hierbij aan de sterk groeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en natuurlijk niet te vergeten de Blauwe regen. Verberg er een onaantrekkelijke schutting mee of geef de schuurmuur een andere aanblik. Alles kan!
   
 • Vaste planten: de naam zegt het al, vaste planten vormen een vast onderdeel van uw tuin. Ze sieren uw tuin immers elk jaar weer met nieuwe takken, bladeren en bloemen. Denk bijvoorbeeld eens aan bodembedekkers. Dit zijn lage planten die als het ware over de bodem kruipen en zo uw tuin voorzien van een groen tapijt. Vaak zijn ze ook nog eens makkelijk in onderhoud. Ons assortiment in vaste planten is groot, dus kom gerust een kijkje nemen!

Bent u ook benieuwd naar planten voor in huis? Neem dan een kijkje op onze kamerplantenpagina.

Tuinplanten - GroenRijk Groenlo

Het hele jaar een groene tuin

De groenexperts van GroenRijk Groenlo matchen u graag aan de juiste planten. Hoe gevarieerder uw tuin, hoe interessanter om naar te kijken en dus van te genieten. Ook vogels, vlinders, bijen en andere insecten zijn dol op uw beplanting! Of u nu zelf het perfecte beplantingsplan wilt samenstellen of met behulp van onze gespecialiseerde medewerkers; het kan allemaal. Zorg bijvoorbeeld dat de border verschillende hoogtes heeft en dat het hele jaar door iets groens te zien is. Dit doet u door op verschillende bloeiperiodes te letten. In de wintermaanden staat menig tuin er bruin en verdord bij. Dat hoeft helemaal niet! We hebben elk seizoen weer een prachtige selectie kwaliteitsbeplanting die uw buitenplek een flinke oppepper geeft. Er zijn tal van herfst- en winterbloeiers die goed tegen vorst kunnen, hun blad behouden en uw tuin tijdens de donkere dagen van het jaar kleur geven. Denk maar eens aan de Skimmia, Viburnum of Gaultheria. 

Tuinplanten verzorgen

Een beetje water, wat liefde en aandacht zijn onmisbare elementen als het op tuinieren aankomt. Schaduw tipDaar stopt het echter niet. Ook de juiste potterie en grond mag u niet vergeten. In ons tuincentrum in Groenlo vindt u tal van producten om uw tuinplanten te verzorgen. Denk daarbij aan plantenvoeding, grond- en meststoffen, maar ook aan hydrokorrels, bewateringsproducten en ander tuingereedschap. Sommige producten zijn universeel, maar we hebben ook producten die bedoeld zijn voor een specifieke plant. Investeer in het verzorgen van tuinplanten, des te langer heeft u er namelijk plezier van. Kweek dus die groene vingers en ga aan de slag!

Twijfelt u over hoe u  specifieke planten dient te verzorgen? Voel u vrij om ons te bellen of een e-mail te sturen. Onze medewerkers helpen u graag verder. 

Kom eens langs bij GroenRijk Groenlo

Krijgt u ook al kriebels om tuinplanten te halen? Maar weet u niet precies wat voor een? U heeft ook de mogelijkheid om planten te combineren. Zo zijn eenjarige perkplanten goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zoals Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Abutilon en Lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij geven u graag advies. Kom langs bij GroenRijk Groenlo, ons tuincentrum nabij Zwolle. U kunt onze openingstijden en contactgegevens vinden op onze contactpagina

Tuinplanten kopen | GroenRijk Groenlo