Tuinplanten

Bent u op zoek naar mooie tuinplanten om uw tuin eens flink op te vrolijken? Dan bent u bij GroenRijk Groenlo aan het juiste adres! Wij bieden een groot en divers assortiment aan verschillende soorten tuinplanten. Bent u op zoek naar een tuinplant met veel gekleurde bloemen? Of vooral met veel groen? Een tuinplant die in de winter ook nog meegaat? Wat uw smaak ook is, er zit zeker een tuinplant voor u bij.

Assortiment Tuinplanten

Wij proberen het voor u als consument zo gemakkelijk mogelijk te maken door de planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er schaduwplanten, water- en moerasplanten en planten die graag in de volle zon staan. Op het plantetiket, die u meekrijgt bij de plant, staat specifieke informatie hoe u de plant het beste kunt verzorgen. Voor meer informatie hierover kan u terecht bij onze medewerkers van GroenRijk Groenlo. Ons assortiment bestaat uit de volgende producten: 

 • Bloembollen en zaden: in ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment aan zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin. Daarnaast bieden wij diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.
   
 • Bomen, heesters en coniferen: wij hebben een breed assortiment aan verschillende soorten bomen. Zo bieden wij bomen voor grote en voor kleine tuinen, zoals bolboompjes en krenteboompjes. Daarnaast hebben we vroegbloeiende heesters en heesters die ’s-winters groen blijven zoals de Buxus. Ook zijn er nog veel verschillende soorten coniferen bij ons te vinden.
   
 • Eénjarigen, kruipplanten en kruiden: eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang. Dit kan in een mooie balkonbak of gewoon in de tuin. Bent u van plan om de planten in een bak te zetten? Zorg er dan voor dat ze voldoende voeding krijgen. Het hele jaar door genieten van uw plant? Er zijn zelfs een aantal kruidenplanten die zachte winters overleven, zoals Bieslook en Munt.
   
 • Rozen en klimplanten: naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste zijn de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers. Denk hierbij aan de sterk groeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en natuurlijk niet te vergeten de Blauwe regen.
   
 • Vaste planten: ons assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld.
   

Bent u ook benieuwd naar planten voor in huis? Neem dan een kijkje op onze kamerplanten pagina.

Kom eens langs bij GroenRijk Groenlo

Krijgt u ook al kriebels om tuinplanten te halen? Maar weet u niet precies wat voor een? U heeft ook de mogelijkheid om planten te combineren. Zo zijn Eénjarige perkplanten goed te combineren met vaste planten. Kuipplanten zoals Tibouchina, Hibiscus, Fuchsia, Abutilon en Lantana zijn niet winterhard en moeten in het najaar naar binnen. Een vorstvrije ruimte is dan vaak al voldoende. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij geven u graag advies. Kom langs bij GroenRijk Groenlo, ons tuincentrum nabij Zwolle. U Kunt onze openingstijden en contactgegevens vinden op onze contactpagina

GroenRijk Groenlo GroenRijk Groenlo Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:000544 462118Alle openingstijden