Bloembollen en zaden

Het is weer tijd voor bloembollen en zaden! Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak.

Bloembollen en zaden assortiment

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Daarnaast bieden wij veel verschillende soorten bloembollen. Dit zijn de meest populaire soorten:

  • Narcissen: de Narcis is een vaste plant. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Op een plekje dat ze bevalt zullen ze dus jarenlang, voorjaar na voorjaar bloeien.
     
  • Tulpen: wereldberoemd zijn ze, onze Tulpen. Vooral de enkele Tulp, die mooi is in haar eenvoud en voor het ultieme lentegevoel zorgt, kent natuurlijk iedereen. Met de juiste verzorging kan je lang plezier hebben van de Tulp.
     
  • Hyacinten: voor veel geur en kleur is de Hyacint de perfecte plant. In de tuin kunnen ze zo’n 25 centimeter hoog worden. Ze bloeien in april / mei. De Hyacint is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

Verwilderingspakketten: ontdek ze bij GroenRijk Groenlo

Ook bieden we zogenaamde verwilderingspakketten. Dit zijn pakketten met botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals Blauwe druifjes, Narcissen en Tulpjes. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en Blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. Bent u ook nieuwschierig naar onze andere tuinplanten? Neem dan een kijkje op onze tuinplanten pagina. Zou u uw huis binnen juist wat kleur willen geven? Meer daarover kan u vinden op onze kamerplanten pagina. 

Bloembollen en zaden assortiment

Zomerbollen plant u in het voorjaar

Wilt u ook een bloemenzee hebben in de zomer? Dan moet u in het voorjaar aan de slag met onze zomerbollen. Deze bloembollen staan bekend om hun fantastische kleuren en verschillende vormen. Ze passen vrijwel bij iedere beplanting die u in de tuin heeft staan. Ons uitgebreide zomerbollen assortiment zal u vast en zeker bevallen. Denk aan:

  • Dahlia
  • Begonia
  • Calla

Bloembollen uitkiezen bij GroenRijk Groenlo

Weet u al wat voor bloembollen en/of zaden u gaat aanschaffen? Of Komt u er niet en wilt u meer over deze producten weten? Onze medewerkers geven u graag advies. Kom langs bij GroenRijk Groenlo, ons tuincentrum nabij Zwolle. U Kunt onze openingstijden en contactgegevens vinden op onze contactpagina

Bloembollen kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten