Bomen, heesters en coniferen

Bij GroenRijk Groenlo vindt u een breed assortiment aan bomen, heesters en coniferen. Kom langs Groenrijk Groenlo nabij Zwolle om ons assortiment aan bomen, heesters en coniferen te bewonderen. Als u vragen heeft over het assortiment kunt u natuurlijk terecht bij onze ervaren medewerkers. Zij helpen u maar al te graag met het vinden van de geschikte boom, heester of conifeer voor uw tuin!

Contact opnemen

Bomen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. GroenRijk Groenlo heeft bomen in diverse soorten en maten. Een van de populairste bomen zijn de fruitbomen. Eerst de schitterende bloesems, daarna een volle bladkroon en in de zomer en in de nazomer en het najaar vruchten, dat hebben fruitbomen allemaal te bieden. De bekendste fruitbomen zijn:

  • Appelboom (Malus)
  • Perzikboom (Prunus persica)
  • Pruimenboom (Prunus domestica)

Het voordeel van een eigen fruitboom is natuurlijk dat u weet waar uw voedsel vandaan komt en dat het leuk is om uw eigen fruit te verbouwen. Daarnaast is het voor kinderen leerzaam én een leuke ervaring om een appel, pruim of perzik te zien ontstaan. Bloesembomen zijn verkrijgbaar voor tuinen met ruimte voor een complete boomgaard, maar er zijn ook compacte, kleine bloesembomen die prima passen op een terras of een balkon. Andere kleine boompjes zoals bolboompjes en treurvormen zijn ook populair. Zoals de Bolacasia, het Treurwilgje en het Krenteboompje.

Bomen, heesters en coniferen_GroenRijk Groenlo

Heesters

Bekende heesters zijn de Lauries, Schijnhulst, Vlinderstruik en Buxus. Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven. U kunt ons assortiment aan heesters natuurlijk komen bekijken bij GroenRijk Groenlo Nabij Zwolle.

Bomen, heesters en coniferen_GroenRijk Groenlo

Coniferen

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Bomen, heesters en coniferen kopen in Groenlo

Bent u ook geïnteresseerd in onze bomen, heesters en/of coniferen? Maar weet u nog niet precies welke soort u zou willen aanschaffen? De medewerkers van tuincentrum GroenRijk Groenlo helpen u maar al te graag op weg. Wij hebben een breed assortiment waar onze medewerkers alles van weten. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook andere tuinplanten, kamerplanten en nog veel meer. Kom gezellig langs bij GroenRijk Groenlo, ons tuincentrum nabij Zwolle. U Kunt onze openingstijden en contactgegevens vinden op onze contactpagina. Graag tot ziens bij GroenRijk Groenlo!

Openingstijden

 

Heesters of bomen kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten