Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Maak het gezellig in de tuin! Je kunt in ons gezellige tuincentrum terecht voor o.a perkgoed, kuipplanten en kruiden. In de zomerse maanden geniet u dan volop van deze prachtige tuinplanten. Onze perkplanten zijn in allerlei soorten, maten en kleuren te koop. Ontdek het aanbod bij ons in Groenlo.

Tuinplanten


 

Top 5 eenjarige tuinplanten

Ook dit jaar zijn er weer heel wat prachtige eenjarige planten bij ons tuincentrum beschikbaar. Hoe meer keus, hoe veelzijdiger jij je tuin kan inrichten! Om te voorkomen dat je door de planten het bos niet meer ziet, hebben we de meest populaire zomerbloeiers voor je verzameld.


Top 5 populaire perkplanten

1. Pretty petunia
De petunia is een klassieker onder de eenjarigen. Petunia's zijn er in vele kleuren en maten: van zachtroze tot felrood en van mini tot gigantisch. Hun trompetvormige bloemen brengen kleur en geur naar elke buitenruimte. Ze gedijen goed in zowel de zon als de schaduw en hebben niet veel water nodig. Ideaal voor groentjes op het gebied van tuinieren.

2. Beauty van een begonia
Een andere favoriet is de begonia. Begonia's zijn er in talloze kleuren en zijn ideaal voor bloembakken en hanging baskets. Ze zijn ook relatief gemakkelijk te verzorgen en bovendien erg veerkrachtig: ze kunnen ze zelfs in de hitte van de zomer blijven bloeien.

3. Feestelijke fuchsia
Houd je van opvallende planten? Dan is de fuchsia iets voor jou. Fuchsia's hebben prachtige hangende bloemen in verschillende kleuren en bloeien lekker lang: van de lente tot in de herfst. Ze hebben wel wat meer zorg nodig dan petunia's of begonia's, maar het resultaat is verbluffend.

4. Lieve lobelia
Heb je liever een wat meer subtiele plant? Dan is de lobelia een goede keuze. Lobelia's zijn er in verschillende kleuren, maar hebben allemaal kleine bloemetjes die een zee van kleur creëren. Ze zijn ook perfect voor plantenbakken en hebben maar een beetje zon nodig.

5. Zonnige Spaanse margriet
De Spaanse margriet is ook zo'n zonnige tuintopper. Hij is populair vanwege zijn mooie bloemen die in tal van kleuren te krijgen zijn. De bloemen bloeien van de lente tot de herfst, waardoor ze de hele zomer lang een mooie toevoeging zijn aan jouw buitenplek.

 

Eenjarige tuinplanten volop te koop

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze, vaak vrolijke planten, bloeien een zomerlang erg mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet je ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Onze tuinexperts hebben volop verstand van alle verschillende soorten eenjarige planten. Het is eigenlijk het beste om verschillende soorten met elkaar te mixen. Een leuke mix is bijvoorbeeld:

 1. Fuchsia - Ontdek de zeer geliefde Fuchsia, ook wel bellenplant genoemd. Deze tuinplant is te verkrijgen in veel diverse kleuren en heeft een uniek uiterlijk met haar hangende bloemen. Er zijn ontelbare kruisingen met zowel enkele bloemen als gevulde bloemen. Dit perkgoed bloeit vanaf april tot aan de eerste vorst: dat betekent lang genieten van deze vrolijke planten! 
   
 2. Leeuwenbek - Als je opzoek bent naar een oersterke plant die ook nog eens een pracht is om naar te kijken? Dan is de Leeuwenbek écht wat voor jou. Deze eenjarige tuinplant bloeit tot aan de winter. 
   
 3. Petunia - Met deze makkelijke plant creëer je in no-time dat heerlijke zomergevoel in je tuin of op je balkon. 

Vraagt u zichzelf af welke eenjarige het beste in uw tuin of op uw balkon past? Vraag het onze medewerkers! Ze zijn er om u te helpen en zullen ervoor zorgen dat u met de perfecte plant voor u naar huis gaat. 

Contact opnemen

Eenjarige tuinplanten volop te koop

Ontdek prachtige kuipplanten

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon of Lantana. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen, ze kunnen namelijk niet tegen vorst. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Enkele populaire kuipplanten zijn:

 • Lantana
 • Oleander
 • Olijfbomen
 • Citroenbomen
 • Abutilon

Eenjarige tuinplanten volop te koop

Ga aan de slag met je eigen kruiden

Gek op koken? Dan moet je verse kruiden gebruiken! Stiekem weten we allemaal: zodra we verse kruiden gebruiken in onze recepten, is het gerecht 10x zo lekker! Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. Uiteraard kun je in ons tuincentrum ook kruidenzaad kopen wat je zelf kunt zaaien én dat is ook nog eens een leuke bezigheid! 

Openingstijden

Perkgoed of eenjarigen kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten