Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Maak het gezellig in de tuin! Je kunt in ons gezellige tuincentrum terecht voor o.a perkgoed, kuipplanten en kruiden. In de zomerse maanden geniet u dan volop van deze prachtige tuinplanten. Onze perkplanten zijn in allerlei soorten, maten en kleuren te koop. Ontdek het aanbod bij ons in Groenlo.

Tuinplanten


 

Eenjarige tuinplanten volop te koop

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze, vaak vrolijke planten, bloeien een zomerlang erg mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet je ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. Onze tuinexperts hebben volop verstand van alle verschillende soorten eenjarige planten. Het is eigenlijk het beste om verschillende soorten met elkaar te mixen. Een leuke mix is bijvoorbeeld:

 1. Fuchsia - Ontdek de zeer geliefde Fuchsia, ook wel bellenplant genoemd. Deze tuinplant is te verkrijgen in veel diverse kleuren en heeft een uniek uiterlijk met haar hangende bloemen. Er zijn ontelbare kruisingen met zowel enkele bloemen als gevulde bloemen. Dit perkgoed bloeit vanaf april tot aan de eerste vorst: dat betekent lang genieten van deze vrolijke planten! 
   
 2. Leeuwenbek - Als je opzoek bent naar een oersterke plant die ook nog eens een pracht is om naar te kijken? Dan is de Leeuwenbek écht wat voor jou. Deze eenjarige tuinplant bloeit tot aan de winter. 
   
 3. Petunia - Met deze makkelijke plant creëer je in no-time dat heerlijke zomergevoel in je tuin of op je balkon. 

Eenjarige tuinplanten volop te koop

Ontdek prachtige kuipplanten

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon of Lantana. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen, ze kunnen namelijk niet tegen vorst. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Enkele populaire kuipplanten zijn:

 • Lantana
 • Oleander
 • Olijfbomen
 • Citroenbomen
 • Abutilon

Eenjarige tuinplanten volop te koop

Ga aan de slag met je eigen kruiden

Gek op koken? Dan moet je verse kruiden gebruiken! Stiekem weten we allemaal: zodra we verse kruiden gebruiken in onze recepten, is het gerecht 10x zo lekker! Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. Uiteraard kun je in ons tuincentrum ook kruidenzaad kopen wat je zelf kunt zaaien én dat is ook nog eens een leuke bezigheid! 

Perkgoed of eenjarigen kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten