Vaste planten

Bent u op zoek naar vaste planten? Vaste planten zijn tuinplanten die het gehele jaar in uw tuin kunnen blijven staan. Elk voorjaar komen de vaste planten groter en krachtiger terug. U kunt dus lang plezier hebben van vaste planten. GroenRijk Groenlo heeft een ruim assortiment aan vaste planten, dus kom snel eens langs om een kijkje te nemen!

Verschillende soorten vaste planten

Vaste planten zijn er in allerlei soorten en maten. Ze hebben één ding gemeen: hun groeicyclus. In het voorjaar komen ze weer op, terwijl ze in het najaar boven de grond afsterven. Er zijn vaste planten die in de lente groeien, maar ook in bijvoorbeeld de zomer of zelfs de herfst. Als u uw tuin op een bepaalde manier inricht, is het mogelijk dat u gedurende bijna het gehele jaar planten heeft staan. Er zijn verschillende soorten vaste planten waaronder de volgende:

  • Bodembedekkers
  • Klimplanten
  • Bladplanten

Vaste planten_GroenRijk Groenlo

Bodembedekkers 

Bodembedekkers zijn vaste planten die, de naam zegt het eigenlijk al, de bodem bedekken. Het zijn lage planten die als het ware over de bodem kruipen. Deze planten hebben een heel compleet netwerk aan wortels ondergronds. Heeft u nog wat lege plekken in uw tuin waar u eigenlijk geen hoge planten kwijt wilt? Bodembedekkers zijn ideaal om als opvulling voor uw tuin te gebruiken. Een voorbeeld van een bodembedekkers is de Galium odoratum (Lievevrouwebedstro). Deze vaste plant is winterhard en wordt ongeveer 20 centimeter. Met bodembedekkers in uw tuin krijgt onkruid geen kans om te groeien! 

Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal als opvulling voor op bijvoorbeeld de schutting of het huis zelf. In de winter is de kans groot dat een klimplant zijn bladeren verliest, maar in de zomer groeien de bladeren weer aan. Er zijn veel verschillende soorten klimplanten die allemaal iets eigens hebben. Zo is er bijvoorbeeld de Klimroos, dit is een klimplant met Rozen! De Klimroos heeft echter wel wat hulp nodig met het klimmen, maar u kunt de plant gemakkelijk helpen door ze vast te binden aan bijvoorbeeld een schutting. 

Bladplanten

Bent u op zoek naar planten die gedurende het hele jaar een mooie aanvulling zijn op uw tuin? Kijk dan eens bij ons assortiment bladplanten. De bladeren van deze planten zijn het hele jaar aanwezig en beschikbaar in verschillende vormen en kleuren. De bladplanten zorgen ervoor dat er het hele jaar iets te zien is in uw tuin! Een voorbeeld van een mooie bladplant is de naaldvaren (Polystichum). Deze bladplant heeft een prachtig groen fijn blad.

Verschillende soorten vaste planten

Vragen over ons aanbod vaste planten

Heeft u vragen over ons aanbod vaste planten? Kom langs in ons tuincentrum in Groenlo nabij Zwolle, Eefsele en Avest. Onze medewerkers staan zes dagen per week voor u klaar en helpen u graag met het uitkiezen van de beste vaste plant voor uw tuin. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Bent u naast vaste planten op zoek naar andere mooie planten voor uw tuin? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment bomen, heesters en coniferen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

GroenRijk Groenlo GroenRijk Groenlo Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:000544 462118Alle openingstijden