Vaste planten

Van vaste planten heeft u jarenlang plezier! Het zijn immers krachtpatsers die u in de regel minimaal twee jaar verblijden met spectaculaire groei en bloei. In de winter dutten ze bovengronds even in, maar in de grond werken ze keihard aan een comeback. Elk voorjaar komen de vaste planten immers groter en krachtiger terug. U kunt dus lang plezier hebben van deze planten. Bent u op zoek naar vaste planten? GroenRijk Groenlo heeft een ruim assortiment aan verse tuinplanten om uw tuin, terras of balkon te sieren. Komt u snel een kijkje nemen?

Kom langs!
Verschillende soorten vaste planten

Vaste planten zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Ze verschillen onderling qua bloeiwijze, maar ook bloeitijd. Ze hebben echter één ding gemeen: hun groeicyclus. In het voorjaar komen ze weer op, terwijl ze in het najaar boven de grond afsterven. Er zijn vaste planten die in de lente groeien, maar ook in bijvoorbeeld Vaste planten kopen | GroenRijk Groenlode zomer of zelfs de herfst. Als u uw tuin op een bepaalde manier inricht, is het mogelijk dat u gedurende het gehele jaar groene planten heeft staan. Vaste beplanting laat zich ook goed combineren met andere planten, struiken en bomen. Door bijvoorbeeld elk voorjaar nieuw perkgoed in de tuin te planten, voelt uw tuin of terras elk jaar als nieuw.

Bodembedekkers 

Zoals gezegd kennen vaste planten allerlei verschillende verschijningsvormen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uw tuin naar hoger niveau te tillen met laagblijvende bodembedekkers. Bodembedekkers zijn vaste planten die, de naam zegt het eigenlijk al, de bodem bedekken. Het zijn lage planten die als het ware over de bodem kruipen. Deze planten hebben een heel compleet netwerk aan ondergrondse wortels. Vaste planten kopen | GroenRijk GroenloHeeft u nog wat lege plekken in uw tuin waar u eigenlijk geen hoge planten kwijt kan of wil? Bodembedekkers zijn ideaal om als opvulling voor uw tuin te gebruiken. Een voorbeeld van een bodembedekker is de Galium odoratum (lievevrouwebedstro). Deze vaste plant is winterhard en wordt ongeveer 20 centimeter. Met bodembedekkers in uw tuin krijgt onkruid geen kans om te groeien! 

Tuinplanten
Klimplanten

Ook klimplanten zijn bijzonder mooie vaste planten. Leid ze bijvoorbeeld tegen de schutting of langs het huis en geef uw tuin zo een groene oppepper. In de winter is de kans groot dat een klimplant zijn bladeren verliest, maar in de zomer groeien de bladeren vanzelf weer aan. Er zijn veel verschillende soorten klimplanten die allemaal iets eigens hebben. Zo is er bijvoorbeeld de klimroos. Deze klimmende roos heeft echter wel wat hulp nodig met het klimmen, maar u kunt de plant gemakkelijk helpen door deze vast te binden aan bijvoorbeeld een schutting. 

Bladplanten

Bent u op zoek naar planten die gedurende het hele jaar een mooie aanvulling zijn op uw tuin? Kijk dan eens bij ons assortiment bladplanten. De bladeren van deze planten zijn het hele jaar aanwezig, zelfs in de wintermaanden.Vaste planten kopen | GroenRijk Groenlo De bladplanten zorgen ervoor dat er het hele jaar iets te zien is in uw tuin! Een voorbeeld van een mooie bladplant is de naaldvaren (Polystichum). Deze bladplant heeft een prachtig groen fijn blad.

Vaste planten verzorgen

Omdat de vaste planten categorie zo groot en veelzijdig is, is het lastig om één algemene verzorgingstip te noemen. Bekijk dus altijd het meegeveleverde informatiekaartje. Wel kan vanzelfsprekend gezegd worden dat de meeste vaste planten van een flinke slok water houden, zeker in de zomermaanden. Wanneer de bloemen van de bloeiende varianten zijn uitgebloeid, raden we u aan om de plantjes terug te knippen zodat deze eventueel kunnen genieten van een volgende bloei in de wintermaanden. 

Tip: laat in de winter de afgestorven delen aan de plant laten zitten, want dat beschermt ze tegen de (vries)kou. Wanneer het voorjaar in zicht is, kunt u deze delen wegknippen.

Vragen over ons aanbod vaste planten

Heeft u vragen over ons aanbod vaste planten? Kom langs in ons tuincentrum in Groenlo, nabij Zwolle, Eefsele en Avest. Onze medewerkers staan zes dagen per week voor u klaar en helpen u graag met het uitkiezen van de beste vaste plant voor uw tuin. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Bent u naast vaste planten op zoek naar andere mooie planten voor uw tuin? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment bomen, heesters en coniferen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

GroenRijk Groenlo GroenRijk Groenlo Vandaag geopend van 09:30 t/m 17:000544 462118Alle openingstijden