Vijver

Nu 70% korting op alle vijverbenodigdheden!

Een watertje in de tuin is altijd een goed idee! Een vijver is een heus tuinsieraad waar volop leven op afkomt. Het bewegende water, de bijbehorende vissen en het groen van de waterplanten zorgen voor een levendig beeld met kikkers, vogels, vlinders en andere insecten. Leuk voor u, maar ook goed voor de planeet! Wilt u uw vijver weer in optimale conditie brengen of denkt u nog na over de eventuele aanleg van een vijver? Voor uitgebreide informatie op het gebied van vijvers kunt u altijd bij GroenRijk Groenlo terecht. Ook verkopen we allerhande vijverbenodigdheden in onze webshop. Ontdek het zelf!

Vijver aanleggen

U wilt een vijver aanleggen? Goed idee! U kunt kiezen uit voorgevormde kunststof vijvers of voor het bekleden van een gat met waterdicht vijverfolie. Een kunststof bak plaatsen kost wat minder tijd en energie, maar het voordeel van het aanbrengen van vijverfolie is dat u dan zelf de grootte en vorm van uw vijver kunt bepalen. Het is belangrijk dat u uzelf vast afvraagt waar u de vijver wilt hebben. Een zonnige plek lijkt een goed idee. Het zonlicht dat weerkaatst op het wateroppervlak geeft immers een zeer romantisch beeld. Niks is minder waar. Een vijver die teveel zonlicht vangt, zal als resultaat veel algen produceren. Die algen tasten de helderheid van uw water aan en zorgen voor een minder fijn zwemklimaat voor uw vissen. Iets minder romantisch dus! Vergeet ook niet dat er een stroompunt aangelegd moet worden, bijvoorbeeld voor de vijververlichting, een fontein of een vijverpomp. Denkt u tevens aan de afwerking? Voor de afwerking van vijverranden zijn er immers diverse mogelijkheden, zoals natuursteen, kiezelfs, hout of moerasplanten. Onze medewerkers adviseren u graag!Alles voor de vijver | GroenRijk Groenlo

Het beste voor uw vijver: Velda en Superfish

In ons tuincentrum vindt u alles op het gebied van vijveronderhoud. Zo verkopen we onder andere de producten van het welbekende Velda. Met hun gebruiksvriendelijke en kwalitatieve vijverproducten is Velda al ruim 50 jaar dé specialist op het gebied van vijvers. Van een minivijver op het balkon tot een strak aangelegde natuurvijver in de achtertuin: met de producten van Velda kan iedereen van een levendig stukje water genieten. Ook verkopen we de producten van Superfish. Dit bedrijf ontwikkelt hoogwaardige vijverproducten die het beste voor vissen en de Koi bieden. Kom langs in ons tuincentrum om de producten van deze, maar ook andere topmerken te ontdekken. Ons assortiment bestaat uit:

Vijveronderhoud: vijverpomp en vijverfilter kopen

OAlles voor de vijver | GroenRijk Groenlom het beste uit uw watertje te halen is het zaak om deze van tijd tot tijd een goede onderhoudsbeurt te geven. Check bijvoorbeeld met regelmaat het waterniveau en de pH- en gH-waardes van het vijverwater. Dit kan met een speciale testkit die u informatie geeft over de waterkwaliteit. Algen zijn vaak de boosdoeners die de levenskwaliteit voor vissen en planten doet afnemen. Uiteraard is het kopen van een vijverpomp en vijverfilter dan belangrijk. De natuurlijke processen van een vijver werken namelijk het beste wanneer er genoeg beluchting en circulatie is. Planten en vissen moeten immers genoeg zuurstof krijgen en water dat in beweging is helpt daarbij. Ook kan een pomp worden gebruikt voor watervalletjes of om een fontein op aan te sluiten. Onze vijverexperts kunnen je alles vertellen over de onderhoudsproducten die u in huis moet halen om uw vijver in topconditie te houden.

Vijverproducten bij ons tuincentrum in Groenlo

Kom voor ons uitgebreide assortiment aan vijverproducten vooral eens langs bij ons tuincentrum in Groenlo, nabij Zwolle. Ook over welke vissen in welke vijver gehouden kunnen worden geven wij u graag advies. Een Koikarper hoort niet thuis in een kleine vijver, een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte terwijl de goudvis graag de bodem opzoekt. Ook vindt u bij ons een groot assortiment zuurstof- en waterplanten. Zien we u snel?

Bezoek GroenRijk Groenlo