Moestuin

Nu 70% korting op alle moestuinbenodigdheden!

Voor de moestuin bent u bij GroenRijk Groenlo aan het juiste adres! Ons tuincentrum nabij Zwolle heeft alles voor een geslaagde moestuin in het assortiment. Moestuintjes zijn enorm populair, dat is ook niet zo gek, want alles wat u zelf kweekt is heel vers en bevat extra veel voedingsstoffen en smaak. Het geeft een geweldig gevoel wanneer u uw eigen paprika, tomaat of wat dan ook kunt oogsten! Bij ons tuincentrum nabij Zwolle zijn we dol op de moestuin en hebben we alles voor zelf kweken van groente, fruit en kruiden in het assortiment.

Openingstijden

Benodigdheden moestuin

Zou u graag zelf een moestuin willen aanleggen? Of bent u op zoek naar zaden voor uw moestuin? Het kopen van de juiste benodigdheden is de basis voor een goede moestuin. In het moestuin assortiment van GroenRijk Groenlo is van alles te vinden voor de moestuin! We bieden namelijk een groot assortiment van artikelen om uw eigen fruit, groente en kruiden te kweken, zoals:

  • Bakjes om te zaaien
  • Zaden
  • Voorgekweekte groente- en kruidenplantjes
  • Moestuinbakken
  • Moestuin gereedschap
  • Kweekgrond
  • Meststoffen
  • Afdekmaterialen
  • Overige moestuinbenodigdheden 

Moestuin_GroenRijk Groenlo

Start uw eigen moestuin

Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden voor u begint met het opzetten van uw eigen moestuin. Een goede grond is de start voor planten die groeien. Planten halen namelijk hun voeding voor het grootste deel uit de grond. Het andere deel voeding is koolzuurgas en dat halen de planten uit de lucht. De zon helpt daarbij, want de planten zetten zonlicht om in bouwstoffen. Plaats daarom de moestuin ook op een zonnige plek.

Als u heeft besloten waar de moestuin komt, is het belangrijk om de grond moestuin klaar te maken. Spit de grond om en verwijder afval en onkruid. Bedek de grond met meststof en dan kunt u het gewas naar keuze gaan planten of zaaien. Zaai op een dag met weinig wind en kijk op de verpakking in welke periode u het gewas idealiter kunt zaaien of planten. Natuurlijk kunt voor meer informatie altijd terecht bij ons tuincentrum GroenRijk Groenlo nabij Zwolle.

Zaaien in april, moestuinZaaikalender mei, moestuin Zaaikalender juni, moestuin

Verzorging moestuin

Na de basis van de moestuin, is het alleen nog van belang om de moestuin goed te verzorgen. In het voorjaar betekent dat, dat u het beste gebruik kunt maken van een langzaam werkende en biologische meststof om de moestuin te verzorgen. Verwijder ook onkruid, doe dat het liefst met de hand zodat u de gewassen niet aantast. Bescherm het gewas ook tegen insecten door deze op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Voor grotere dieren, zoals katten, kunt u eventueel een net spannen over uw moestuin. Doe dat het liefst meteen na het zaaien. Watergeven aan de moestuin doet u regelmatig en extra wanneer het erg droog is. Maar doe het zeker niet te vaak, want de planten worden daar lui van. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Moestuin_GroenRijk Groenlo

Wat is er nog meer nodig in de moestuin?

Nu de basis en de verzorging van de moestuin op orde is, zijn er nog maar een paar benodigdheden. Het is in de moestuin ook erg belangrijk om het overzicht te houden. En daar kunnen etiketten, plantenrekken en geleiders u bij helpen! Mocht u liever in huis beginnen met het kweken van zaadjes en stekken opkweken, dan heeft u goede kweekbakken en kweekpotjes nodig die u ook kunt vinden bij GroenRijk Groenlo. 

Bezoek GroenRijk Groenlo

Kan u ook niet wachten om met uw eigen moestuintje aan de slag te gaan? Kom dan voor al uw moestuin benodigdheden naar ons tuincentrum! bij GroenRijk Groenlo hebben wij alles in huis om een moestuintje te starten. In ons tuincentrum geven we u natuurlijk ook graag advies. Kijk hier voor onze contactgegevens en openingstijden. Tot snel bij GroenRijk Groenlo!

Contact opnemen

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment