Kunstkerstbomen

Bij kerst hoort uiteraard een kerstboom. Nu kan de keuze tussen een echte spar en een kunstkerstboom nog wel een lastige zijn. Er zijn namelijk genoeg voor- en tegenargumenten voor beiden te bedenken. Waarom zou u deze kerst kiezen voor een kunstkerstboom? Wij hebben voor u een stel praktische, maar ook esthetische voordelen op een rijtje gezet:

  • U heeft geen last van allergieproblemen 
  • Een kunstkerstboom is vaak licht van gewicht en dus makkelijk op te bergen
  • U bent lekker snel klaar met neerzetten
  • Minder brandgevaarlijke problemen
  • Geen last van naalden, wat ideaal is als u kinderen of huisdieren heeft
  • Eenmalige investering, dus duurzaam
  • Nét dat beetje extra: bijvoorbeeld een bepaalde kleur of bespoten met 'sneeuw'

Kom langsVerschillende soorten kunstkerstbomen bij tuincentrum Groenlo, nabij Zwolle

Tegenwoordig zijn de kunstkerstbomen niet meer van echt te onderscheiden. Wist u dat er ook kunstkerstbomen bestaan waar de verlichting al in verwerkt is? Onze kunstkerstbomen zijn van onder andere Triumph Tree, Black Box en Royal Christmas. Nieuwsgierig geworden? Kom gezellig langs! Van kunstkerstbomen zijn er over het algemeen twee kleuren: groen en groen-blauw, maar tegenwoordig zijn ze er ook in het wit, zwart of zelfs roze. Ook heeft u de keuze uit drie soorten naalden:

  1. Zachte naalden 
  2. Harde naalden - waterdruppelig effect
  3. Kunststof naalden

Kunstkerstboom kopen | GroenRijk Groenlo

Investeer in 2022 in een kunstkerstboom

Misschien is het u wel eens opgevallen dat een kunstkerstboom iets duurder is dan een echte kerstboom. Dat komt omdat een kunstboom veel langer meegaat  - en dat houdt dus in dat u niet ieder jaar opnieuw op zoek moet gaan naar een andere kerstboom. Bovendien is een kunstkerstboom heel gemakkelijk op te zetten en dus staat er in no-time er een mooi opgetogen kerstboom in de woonkamer. Zitten kerst en oud & nieuw erop? Dan heeft u die zo weer afgebroken en weggestopt in de doos. 

Geen interesse van uw huisdier

Vindt u het jammer dat uw kunstkerstboom niet zo ruikt als een echte kerstboom? Het heeft ook een groot voordeel: uw hond of kat ruikt hierdoor de kerstboom ook niet en heeft zo minder de neiging eraan te gaan hangen. Wij adviseren u wel altijd om bijvoorbeeld plastic kerstballen te kopen of andere onbreekbare kerstdecoratie: een huisdier kan nu eenmaal nieuwsgierig worden. Als uw hond of kat dan de boom in vliegt, liggen er niet direct een hoop scherven op de grond. Pas ook altijd op met nepsneeuw in in kerstboom, want dit is namelijk giftig voor uw kat. Bent u verder van plan kerstkransjes, zuurstokjes of iets anders eetbaars in uw kerstboom te hangen? Hang deze decoraties dan zo hoog mogelijk op: dan kan uw huisdier en niet bij!

Kunstkerstboom kopen | GroenRijk Groenlo

Milieuvriendelijker: de kerstboom of kunstkerstboom?

Heeft u besloten om een kunstkerstboom kopen? Dan moet dat er uiteraard eentje zijn waar u meteen helemaal gek van bent. Een kunstkerstboom gaat - in tegenstelling tot een echte kerstboom - meerdere jaren mee. Een tijdje met dezelfde boom doen, heeft wel één belangrijk voordeel: deze boom is minder belastend voor het milieu. Het is namelijk zo dat er ongeveer 72 kilo CO2 uitgestoten wordt bij het produceren en het transporteren van een kunstboom. Een echte kerstboom die gekweekt wordt, verbrandt ongeveer 8 kilo CO2. Dit is uiteraard veel minder dan het aantal kilo’s bij een kunstkerstboom, maar omdat u elk jaar opnieuw een boom koopt, uiteindelijk toch meer.

Echte kerstbomenTips voor de mooiste kerstboomverlichting

Een van de moeilijkste dingen tijdens de kerstdagen is het uitzoeken van de kerstverlichting voor in de kerstboom. Er zijn enorm veel verschillende soorten te vinden bij ons tuincentrum in Groenlo, nabij Zwolle. Belangrijk is dat u begint met goede basisverlichting: dit betekent dat er al veel lampjes op het snoer zitten. Daarnaast kan clusterverlichting heel erg handig zijn als u veel verlichting in de kerstboom wilt hebben. Ook moet u nagaan welke kleur verlichting het beste bij uw kerstboom: juist wat warmer geel of gaat u voor fel wit? Komt u snel bij ons langs om ons aanbod te bekijken?

Kunstkerstboom kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstartikelen