Kerstbomen

Kerst 2022 is niet compleet zonder kerstboom. Een rijk versierde boom is immers de hoofdrolspeler in uw kerstig aangekleed huis. Daar hoort dan ook wel de allermooiste boom bij! Kom deze vanaf eind november uitkiezen bij GroenRijk Groenlo! Wacht niet te lang, want Uuit onderzoek blijkt dat mensen die eerder hun kerstboom optuigen gelukkiger de donkere dagen van het jaar doorkomen dan mensen die wachten tot het laatste moment. U heeft eerste keus én u bent de drukte voor. 

 

Kom langsDe mooiste boom kopen in Groenlo, nabij Zwolle

Weet u al op welke plek de kerstboom dit jaar mag shinen? Bedenk goed hoe groot de kerstboom die u in huis gaat halen mag zijn. Ze zijn er in werkelijk alle hoogtes, diktes en soorten die u maar wenst. De frisse geur van dennennaalden brengt de echte kerstsfeer met zich mee. Er gaat dus niets boven een echte kerstboom! Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann? En zoekt u een stel kleintjes voor in de tuin, wilt u uw kinderen verblijden met een eigen mini kerstboom of heeft u liever één grote blikvanger voor de woonkamer? Wij helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken.​

Verschillende soorten kerstbomen bij ons tuincentrum in Groenlo

Droomt u ook over de perfecte kerstboom? In 2022 gaat u 'm vinden! Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren als het gaat om het kiezen van de kerstboom. Moet 'ie bijvoorbeeld vooral lekker ruiken of is de hoogte het belangrijkst? Kijkt u naar de prijs of heeft de dikte van de takken de overhand? U maakt uiteindelijk zelf de keuze. Wij maken het vast ietsje makkelijker voor u: er worden namelijk in de basis maar twee verschillende soorten naaldbomen aangeboden als kerstboom: de Picea kerstboom en Abies kerstboom. Er zijn een aantal opmerkelijke verschillen:

 • De Picea kerstboom: deze kerstboom heeft stekelige en hangende naalden. U kunt deze sparren ook herkennen aan een 'vlaggetje'. Bij het lostrekken van een naald uit de boom, wordt een klein gedeelte bast meegetrokken. Dit heeft de vorm van een vlaggetje. Daarnaast heeft de Picea dennenappels die altijd neerwaarts gericht zijn. Bekende soorten zijn de Servische spar (Picea omorika), Blauwspar (Picea pungens ‘Glauca’) of Dwergspar (Picea glauca ‘Conica’). 
   
 • De Abies kerstboom: deze kerstboom is ook te herkennen aan zijn soort naalden. In tegenstelling tot de Picea staan de naalden van een Abies kerstboom juist rechtop en zijn ze stomp. Bovendien voelen de takken ook zachter aan dan die van de Picea. Daarnaast heeft de Zilverspar kegels die altijd rechtop staan. Bekende bomen zijn de Abies nordmanniana (Nordmann) en de Abies fraseri (Fraserspar).

Kerstboom kopen | GroenRijk Groenlo

Hoe houd ik mijn kerstboom langer mooi?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van uw kerstboom. Het zou toch fantastisch zijn als uw boom zelfs de volgende kerst haalt? Misschien vindt u dat wat overdreven, maar toch is het belangrijk uw kerstboom wat liefde te geven. Zo vallen de naalden minder snel uit en blijft hij de gehele feestmaand prachtig groen. Met  onderstaande tips geniet u lang van uw kerstboom:

 • Laat de kerstboom even acclimatiseren nadat u 'm heeft gekocht. Wacht nog even met het naar binnen halen. Zet de boom bijvoorbeeld eerst even in een schuurtje zodat deze kan wennen aan de temperatuur. 
 • Plaats de kerstboom niet naast de verwarming of de gashaard, omdat de naalden dan snel kunnen uitvallen. Dit komt omdat de boom sneller uitdroogt door de droge lucht.
 • Heeft u gekozen voor een boom met kluit? Het wordt vaak vergeten, maar net als een tuin- of kamerplant heeft uw kerstboom trek in een slok water. Geef de kerstboom dan ook regelmatig water, zeker bij aankomst mag dat gelijk een liter zijn. 
 • Heeft uw een boom met een stam? Zaag, voordat u de boom neerzet, ongeveer drie centimeter van de onderkant af. Op die manier kan de boom beter en sneller water opnemen.
 • Geef de boom universele plantenvoeding. Dan blijft hij mooier en heeft u gegarandeerd langer plezier van de kerstboom.

KunstkerstbomenTips voor het versieren van uw boom

Een van de moeilijkste dingen tijdens de kerstdagen is de kerstverlichting en kerstversiering uitzoeken en ophangen. Er zijn enorm veel verschillende soorten verlichting te vinden bij ons tuincentrum in Groenlo, nabij Zwolle. Belangrijk is dat u begint met goede basisverlichting: dit betekent dat er al veel lampjes op het snoer zitten. Daarnaast kan clusterverlichting heel erg handig zijn als u veel verlichting in de kerstboom wilt hebben. Ook moet u nagaan welke kleur verlichting het beste bij uw kerstboom past: juist multi-colored, wat warmer geel of gaat u voor fel wit? Ook qua versiering is er genoeg te kiezen. Elk jaar zijn  er weer tal van kersttrends te ontdekken. Dit jaar is goud bijvoorbeeld helemaal trendy, maar ook het traditionele kleurpalet van rood, wit en groen mag uiteraard niet ontbreken. Komt u snel bij ons langs om ons aanbod te bekijken? Dan geven wij u vast wat decoratietips!

 1. Begin met de kerstverlichting. Start bovenaan en werk vervolgens rondom naar beneden. Verdeel de lampjes goed en stop de lichtjes wat dieper in de boom voor een sprookjesachtig effect. Om te controleren of de lichtjes goed zijn verdeeld, kunt u met uw ogen knijpen en door uw wimpers naar de boom kijken. U ziet zo gauw genoeg waar er nog wat donkere plekken zitten. 
 2. Ook zo dol op kerstslingers? Begin net als met de lichtjes bovenin de boom en leg de slingers in een spiraalvorm op de takken. Let ook hier weer goed op de verdeling. Misschien wilt u wel twee soorten of kleuren slingers combineren?
 3. Dan is het tijd voor de kerstballen en andere hangers. Let er vooral op dat u ze stevig vastmaakt aan de bomen. Zorg dat op elke hoogte een aantal hangers of ballen nonchalant verdeeld zijn. Dit geeft een speels effect.
 4. Dan volgt een piekfijne piek! Al mag volgens de laatste trends de piek ook best ontbreken, als u dit maar compenseert met de versiering. Ook een strik kan dienen als piek. Maak kerst 2022 eentje om nooit te vergeten. 

Kerstboom kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerstartikelen