Luchtzuiverende kamerplanten

Kamerplanten geven uw huis een bijzonder sfeervolle uitstraling! Een grote plant in de woonkamer, een hangplant in de keuken, een tropische verschijning in de badkamer en een luchtzuiverende plant op de werkplek... Allemaal dragen ze bij aan het urban jungle gevoel én een gezond binnenklimaat. Alle kamerplanten produceren immers zuurstof. Het zijn echter de lúchtzuiverende planten die net dat beetje extra aan u en uw woonomgeving geven. Ze zijn er in vele soorten en maten, maar hebben één ding gemeen: ze verbeteren de luchtvochtigheid door schadelijke stoffen af te breken en om te zetten in goeie. Ze zijn daarom de ideale huisgenoten in een werkkamer, slaapkamer of woonkamer - zeker nu we weer tijd dan ooit thuis doorbrengen! Richt uw woning dus groen in met de mooiste luchtzuiverende kamerplanten van GroenRijk Groenlo! 

Natuurlijke luchtverfrissers

Luchtzuiverende kamerplanten kopen | GroenRijk GroenloGroen is dus niet alleen gezellig, leuk en trendy, maar het is ook hartstikke gezond! Niet alleen uw geest heeft er profijt van - planten kunnen immers zorgen voor een ontspannen sfeer waar creativiteit en productiviteit worden bevorderd -, maar ook uw lichaam wordt blij van groen! Het is immers bewezen dat er in een groene werkomgeving minder ziekteverzuim is. Luchtzuiverende kamerplanten dragen daar een groot steentje aan bij door giftige stoffen (denk bijvoorbeeld aan verf, rook en schoonmaakmiddelen) uit de lucht te filteren. Ze hebben namelijk huidmondjes in hun bladeren die de slechte gassen opnemen, filteren en weer gezond de ruimte in sturen. Dat is momenteel extra belangrijk, omdat door de goede isolering van tegenwoordig die slechte stoffen nergens heen kunnen. Ventilatie is dus belangrijk, maar ook een aantal luchtzuiverende kamerplanten zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Daarnaast zorgen ze ervoor dat waterdamp in de lucht terecht komt, waardoor de luchtvochtigheid verbetert.

Kamerplanten trend voor 2023

Elk jaar zijn er een aantal trends op het gebied van kamerplanten te ontdekken, maar momenteel staat gezondheid voorop! Het is daarom dat luchtzuiverende planten op het moment extra aantrekkelijk zijn. Ze zijn de perfecte toevoeging aan elk thuiskantoor. Luchtzuiverende planten zien er daarnaast stuk voor stuk prachtig uit! Elk exemplaar is een spectaculaire toevoeging aan uw interieur. Het oog wil immers ook wat. Haal een aantal luchtzuiverende kamerplanten in huis die passen bij uw smaak en woonstijl en maak een gezellig hoekje in de woon-, werk- of slaapkamer. Denk aan verschillende bladgroottes, stelen, hoogtes of bladtekeningen. Combineer deze luchtverfrissers bijvoorbeeld met andere groene of bloeiende kamerplanten, of vetplanten en cactussen voor een speels effect. Hoe meer, hoe beter!

Populaire luchtzuiverende planten

Zoals gezegd, komen luchtzuiverende kamerplanten in vele vormen en maten voor. De medewerkers van ons tuincentrum vertellenLuchtzuiverende kamerplanten kopen | GroenRijk Groenlo u graag welke planten in ons tuincentrum beschikken over die luchtzuiverende eigenschappen. Om u vast een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal populaire soorten op een rijtje gezet. 

  • Gatenplant (Monstera), 
  • Lepelplant (Spathiphyllum), 
  • Drakenbloedboom (Dracaena), 
  • Calathea (Calathea), 
  • Scindapsus (Scindapsus), 
  • Vioolbladplant (Ficus lyrata), 
  • Blauwvaren (Phlebodium).

Luchtzuiverende planten verzorgen en kopen

Dan volgt het laatste en voor vele het meest lastige hoofdstuk: de verzorging. De verzorging verschilt natuurlijk per plant, maar over het algemeen zijn luchtzuiverende planten niet veeleisend. Ze doen dus veel voor u en uw omgeving, maar vragen bijna niks terug. Het belangrijkste is dat ze regelmatig een slokje water krijgen om hun taak uit te voeren en ook hun standplaats enorm belangrijk. Over het algemeen volstaat een wekelijks gietermoment in de zomer. In de winter mag dat nog iets minder. Houd voor de zekerheid de vochtigheid van de potgrond in de gaten. Voor de meeste luchtzuiverende kamerplanten geldt dat ze van een lichte standplaats houden, maar niet van direct zonlicht. Kom langs in Groenlo om ons assortiment kamerplanten te ontdekken. Onze plantenexperts matchen u graag met de mooiste plant.

Kamerplanten kopen | GroenRijk Groenlo

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten