Veldboeket

Een veldboeket of plukboeket is dé trend in onze bloemenwinkel. Een veldboeket bestaat uit allerlei verschillende soorten bloemen waarmee u hoogteverschil creëert. De bonte kleuren en de losse stijl gaan volledig in tegen een klassiek boeket. Dat maakt het veldboeket nou juist zo hip! Bij een veldboeket lijkt het alsof de bloemen direct van het land of uit de kas komen. Onze bloemisten maken de leukste, kleurrijkste en vrolijkste veldboeketten voor u. Dit hippe boeket doet het tegenwoordig ook zeer goed om cadeau te geven. De kleurstelling van dit boeket is zo ontzettend veelzijdig, dat dit boeket, ongeacht de woonstijl, altijd past. Kom langs in Groenlo en stel zelf uw plukboeket samen of kies uit de met zorg samengestelde boeketten van onze bloemist.

Wat is een veldboeket?

 • Een veldboeket of plukboeket bestaat vaak uit een verzameling van kleine, grote, lange en korte bloemen. Dit boeket bevat allerlei verschillende soorten bloemen aangevuld met bladgroen. 
 • Een veldboeket of plukboeket is één en al vrijheid: elke kleur en elk soort bloem past en vormen samen een explosie van plezier. 
 • Vaak gebruiken we speciale bloemen in een veldboeket: bijvoorbeeld een ananas op steel, een paradijsvogelbloem, een anthurium of een hortensia. Elk veldboeket is daarom uniek!

Velboeket - GroenRijk Groenlo

Zelf een veldboeket samenstellen

Wij hebben in ons tuincentrum in %locatons% een prachtig aanbod aan kant-en-klare veldboeketten. Stelt u liever zelf een boeket samen? Creëer een eigen creatie en laat uw boeket shinen op de salontafel, op de keukentafel, op een bijzettafel of als cadeau! Een veldboeket smaenstellen is zeer eenvoudig: stel zelf een boeket samen van losse bloemen die je uitkiest bij ons in de bloemenwinkel. De kleur, hoogte, grootte van de bloem maakt niets uit: in een plukboeket kan en mag alles!

Stappenplan veldboeket samenstellen

Voor een veldboeket hoef je geen cursus bloemschikken te volgen. Het hoeft namelijk allemaal niet zo strak en precies. Een veldboeket mag wild, de bloemen door elkaar en de stelen mag u op verschillende lengtes laten knippen; 

 1. Een écht veldboeket bestaat uit zo veel mogelijk verschillende kleuren en bloemen. Neem daarom nooit meer dan twee bloemen van dezelfde soort. Veldboeketten zijn wild en bont. Heeft u liever iets meer rust in het boeket? Kies dan voor verschillende tinten van een kleur en combineer dit met groene bloemen of bladgroen om het geheel wat kalmer te laten ogen;
 2. Voor een goed gevuld veldboeket heeft u slechts acht tot tien bloemen nodig. Afhankelijk van uw interieur en de vaas waarin het boeket komt te staan, past u het aantal bloemen aan; 
 3. Gebruik een vaas met een smalle opening. Een veldboeket komt pas echt goed tot zijn recht wanneer de bloemen dicht bij elkaar (blijven) staan en het hoogteverschil goed zichtbaar is;
 4. Verwijder het meeste blad. Een veldboeket moet spreken aan de bovenkant, niet aan de onderkant. Zorg dus dat de stelen mooi schoon zijn. Laat halverwege de steel de bladereren juist wel zitten, hiermee geeft u het boeket volume;
 5. Volg de seizoenen. Stem de kleur en bloemsoort af op het seizoen. Zo is deze maand perfect voor een veldboeket met de hortensia, gladiool, delphinium en allium. Kom langs en bekijk ons aanbod!

Velboeket - GroenRijk Groenlo

Geschikte bloemen voor een veldboeket

Eigenlijk zijn er geen regels over welke bloemen geschikt zijn voor een veldboeket. Maak een verzameling aan allerlei verschillende bloemen, kleuren en vormen. Hieronder vindt u een lijstje met geschikte bloemen voor in een plukboeket die dit seizoen beschikbaar zijn: 

 • Delphinium
 • Gladiool
 • Allium
 • Hortensia
 • Anjer
 • Gerbera
 • Leeuwenbek
 • Lysianthus
 • Zonnebloem

Exclusieve bloemen voor in een veldboeket

 • Anthurium
 • Nerine
 • Strelitzia
 • Gloriosa

Velboeket - GroenRijk Groenlo

Koop een veldboeket in GROENLO

Enthousiast over het maken of laten maken van een veldboeket? Kom langs in Groenlo en kies uit ons aanbod veldboeketten. Wij staan zes dagen per week voor je klaar. Bekijk onze openingstijden op de contactpagina.

Ga naar contactpagina

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Bloemist