Hoe vaak ga ik uit mijn bol?

Hoe vaak ga ik uit mijn bol?

Eens gepoot gaan narcissen jaar na jaar uit hun bol! Laat ze gewoon verwilderen en ze vermeerderen zich vanzelf. Zonder inspanning wordt je bloemenveld met het jaar uitbundiger. Narcissen gedragen zich als vaste planten in je tuin. Dat betekent dus ook dat je bijzonder veel waar voor je geld krijgt. En dan te bedenken dat deze bollebozen toch al zeer voordelig zijn!

TIP: combineer met blauwe druif

Kant en klaar voorjaarsgeluk

Ben je in het najaar vergeten Narcissenbollen te planten? Maak dan dit voorjaar je inhaalslag bij GroenRijk. In onze tuincentra staan alle bollen al in de knop voor je klaar. Binnen enkele dagen trompetteren bloemen in vele kleuren je vrolijk tegemoet. Na de bloei is het feest nog niet over. Als je de bolletjes op een koele plaats laat drogen heb je in het najaar een herkansing voor je tuin. Je kunt ze tot aan de vorstperiode alsnog in de volle grond stoppen.

Alles in zijn bol

De verzorging van narcissen binnenshuis is supersimpel. Geregeld een beetje klein water geven is genoeg. Extra voeding is niet nodig, daar heeft de bol zich in de winter al mee volgezogen. In de tuin heb je er ook geen omkijken naar. En je kunt narcissen zowel in de zon als halfschaduw neerzetten. In huis kies je voor een koele plek. Hoe minder warmte, hoe langer je plezier hebt van je narcissen.

Mooi, mooier, mooist

Er zijn tientallen soorten narcissen. Bekende soorten zijn de trompetnarcis, de grootkronige narcis en de kortkronige narcis. Naast de lengte van de trompet, verschillen ook de hoogte, de vorm, de kleur en de geur per ras. Kijk ook niet vreemd op van narcissen met meerdere bloemen per steel zoals bij de narcis Tête-à-tête  die nu verkrijgbaar is bij GroenRijk.

Vrolijke voorjaarstip!

Geen plek meer in de tuin voor bollen? Plant je bollen in het najaar in je grasveld. Steek een pol gras uit en maak een gat van drie keer je bolhoogte diep. Leg de bol erin en gebruik de graspol als dekseltje. Druk dat stevig aan. Hou er rekening mee dat je moet wachten met maaien tot de narcissen zijn uitgebloeid. Narcissen zijn blij met de beschutting van een beetje gras. En bovendien kleuren ze prachtig bij een grasgroen tapijt. 


Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Sundaville, de zomer in bloemvorm!

Warmte kust een Sundaville pas echt wakker. Niet voor niets zie je deze plant vanaf april voor het eerst in je tuincentrum. Zodra de buitentemperatuur boven de 12 graden komt, begint de Sundaville uit de maagdenpalmfamilie aan het nieuwe seizoen. Heb jij een mooie plek voor deze tropische verrassing?

 

Sundaville is niet haar enige naam…

Ging er bij Sundaville niet meteen een lichtje branden? Misschien ken je haar als Man...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!


Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een een...

Lees meer...
De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...