Tips om uw gazon te verbeteren

Het gazon is een blikvanger in de tuin. Het is de plek om te luieren, zonnen, maar ook om te spelen. Gazongras is over het algemeen een sterke plant en is zeker bestand tegen deze activiteiten. Dat betekent niet dat het gazon geen onderhoud en aandacht nodig heeft. Met onderstaande tips houd u uw gazon groen en gezond!

Maai regelmatig en niet té kort

Wanneer u het gras te kort maait, verzwakt u het gras. Met als gevolg dat onkruid en mos meer kans krijgt om te groeien en dat wil u juist niet! Maai het gazon 1 of 2 keer per week op de middelste of hoogste stand. Laat elk jaar uw grasmaaier nakijken of kijk deze zelf na en zorg ervoor dat de messen scherp zijn. Gooi het maaisel bij de andere compost. U kunt al het compost verzamelen in een compostvat.

Mos uit het gazon verwijderen

Bij koel en vochtig weer groeit mos als kool. De lente of herfst is het beste moment om mos aan te pakken. De perfecte combinatie is mos bestrijder en gazonmest en kalk. Om mos in het gazon te voorkomen is het goed om het gras dus niet te kort te maaien, het gras voldoende te bemesten en te zorgen voor een afvoer van het water, door bijvoorbeeld drainage.

  • Verticuteer ieder jaar het gazon
  • Verticuteer bij voorkeur in februari, maart of april. U heeft hier de hele zomer plezier van.

Voordat u gaat verticuteren zijn er een aantal stappen die u eerst moet volgen.

  • Maak het gazon licht vochtig (hierdoor herstelt het gras sneller).
  • Maai het gazon om beter bij de moslaag te komen.
  • Met een speciale verticuteerhark of -machine prikt u gaten in de grond. Hierdoor krijgt de grond meer lucht en krijgt mos minder kans om te groeien. Het dode materiaal dat is losgekomen, kunt u op de composthoop gooien.

Geeft u uw gazon wel voeding?

Het belangrijkste wat het gras nodig heeft, is water. Toch vindt uw gazon het ook fijn als hij af en toe bemest wordt. Er zijn verschillende producten van bijvoorbeeld ECOstyle die u over het gras kunt strooien om de grasmat extra voeding te geven.

Met deze tips kunt u aan de gang met uw gazon. Kom langs in ons tuincentrum voor de benodigde producten en een goed advies. Onze medewerkers staan voor u klaar. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Opheffingsuitverkoop bij GroenRijk Groenlo

Vanaf woensdag 27 juli gaat de laatste ronde opheffingsuitverkoop bij GroenRijk Groenlo in. Profiteer van kortingen vanaf 70%!

Lees meer...
zomer
Geniet van de zomer in uw tuin

Bent u klaar om volop te genieten van de zomer in uw tuin? Bij GroenRijk Groenlo in Groenlo hebben we alles wat u nodig heeft om uw buitenruimte om te toveren tot een prachtige zomerse oase.

Lees meer...
Moederdag cadeautip: Hanging baskets en een bos bloemen!

Heeft u al een cadeau voor Moederdag? Er is geen betere manier om uw waardering te tonen dan met prachtige bloemen of een kleurrijke hanging basket! Lees verder om te ontdekken hoe u deze cadeaus het beste kunt verzorgen en welke soorten u het beste kunt kiezen voor uw moeder.

Lees meer...