Top 5 bloeiende tuinplanten

tuinplanten

Luid het begin van de lente in met onze top 5 voorjaarsbloeiers. Tover uw kale wintertuin om naar een weelderig, kleurrijk bloemenparadijs. Heeft u geen tuin? Maak u geen zorgen want zelfs op balkon of binnenshuis kunt u de levendige schoonheid van onze eenjarige bontgekleurde planten de show laten stelen.

Plant ze bijvoorbeeld in een van onze robuuste zinken bloempotten op uw terras of plaats ze zowel binnen- als buitenhuis in een originele wandhangers. In ons tuincentrum in Groenlo hebben wij een brede selectie aan bloeiende tuinplanten van sprookjesachtige Dahlia’s tot klassieke Begonia's. Wat zijn nu populaire bloeiende tuinplanten? In deze blog zetten we de top 5 bloeiende eenjarige tuinplanten voor u op een rijtje, zodat u weet met welke planten u een stijlvolle en kleurrijke lentetuin creëert.

Laat u meevoeren door de sprookjesachtige wereld van Dahlia's

Op nummer één zetten we de Dahlia's. Deze EYE catchers trekken de aandacht in elke tuin. Wist u dat er 42 erkende variëteiten zijn te vinden in vrijwel elke kleur? Waaronder sneeuwwit, zachtroze, dieprood, knalgeel, pasteloranje, rijkelijk paars en gigantisch veel kleurencombinaties hiervan. Hoewel het kruidachtige vaste planten zijn, worden dahlia's meestal als eenjarigen gekweekt. De pioenen -en cactus soorten behoren tot de meest verbazingwekkende. Ontwerp een flamboyante plantenbak met Dahlia's.

Flamboyante Dahlia's
 

Fuchsia; de onweerstaanbare hartendief

Een andere spectaculaire eenjarige diva is de Fuchsia. Met haar karakteriserende klokvormige centrale bloem die omgeven wordt door een cirkel van blaadjes steelt zij ieders hart. De tweekleurige sensationele bloem doet denken aan dansrokken, vooral wanneer ze rustgevend heen en weer wiegt in een zacht lentebriesje. De kleuren van de bloem variëren van helder wit, zoetroze, machtig magenta, royaal paars tot heftig rood en zoals de naam al doet vermoeden; Fabulous Fuchsia.

Onweerstaanbare Fuschia's


Begonia; the must have voor elke tuin

De Begonia is een populaire eenjarige plant. Denkt u ook terug aan uw jeugdjaren bij het zien van Begonias? Het is de eenjarige die in bijna elke lentetuin terug te vinden is en dat moeten we in ere houden, toch? Bovendien combineren ze mooi met alle andere perkbloemen en is het de ideale keuze om een groot bloemenbed te ontwerpen. Als dat nog niet genoeg was, is deze superplant ook nog eens bestand tegen droge omstandigheden. Dit door hun dikke en wasachtige bladeren maar natuurlijk groeien ze het beste als u ze regelmatig water en liefde geeft. Ze zijn verkrijgbaar in wit, roze, rood, bi-color, scarlet en dieprood. Het gebladerte varieert van groen naar donker groen, roodachtig.
 

Begonia the must have


Eenvoudige en tijdloze Gerbera

Met zijn talrijke kleine bloemblaadjes en de levendige mooie bloesems, vormen Gerbera's een tijdloos gezicht in elke tuin. Gerber Margrieten, een van de bekendste leden van de zonnebloem familie, zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. De Gerber Daisy bestaat uit meer dan 30 soorten in vele verschillende kleuren. Een eenvoudige en onderhoudsvriendelijke lentebode. Wie houdt er nu niet van sierlijke Margrieten?

Tijdloze Gerber margrieten

Beken kleur met het uitgebreid kleurenpalet van Petunia’s

Bent u beperkt in ruimte maar wil u toch zoveel mogelijk kleur inbrengen met een gelimiteerd aantal planten? Ga dan voor tweekleurige Petunia’s. Er is vrijwel geen limiet wat betreft de verscheidenheid van kleurcombinaties waarin petunia's voorkomen. Ze blazen elke tuin nieuw leven in en kunnen in elk bloembed en tuinborder. Of combineer ze met andere zonaanbiddende bloeiers in potten en manden. De snel spreidende soorten kunnen worden gebruikt als een levendige jaarlijkse bodembedekker.


Beken kleur met Petunia's

Eenjarige bloeiers kopen in Groenlo

Staat u reeds te stuiteren om deze eenjarige blikvangers toe te voegen aan uw bestaande bloemenperk of tuinborder en woont u in de buurt van Groenlo? Dan boft u! Kom langs in ons GroenRijk tuincentrum voor de allermooiste eenjarige planten aan de scherpste prijzen.
Weet u niet zeker welke soorten u moet kiezen voor uw tuin? Kom gerust langs en wij helpen u graag verder, in ons tuincentrum in GROENLO zijn onze klanten het belangrijkst en hebben wij een ruim assortiment aan eenjarige planten.

Openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Opheffingsuitverkoop bij GroenRijk Groenlo

Vanaf woensdag 27 juli gaat de laatste ronde opheffingsuitverkoop bij GroenRijk Groenlo in. Profiteer van kortingen vanaf 70%!

Lees meer...
zomer
Geniet van de zomer in uw tuin

Bent u klaar om volop te genieten van de zomer in uw tuin? Bij GroenRijk Groenlo in Groenlo hebben we alles wat u nodig heeft om uw buitenruimte om te toveren tot een prachtige zomerse oase.

Lees meer...
Moederdag cadeautip: Hanging baskets en een bos bloemen!

Heeft u al een cadeau voor Moederdag? Er is geen betere manier om uw waardering te tonen dan met prachtige bloemen of een kleurrijke hanging basket! Lees verder om te ontdekken hoe u deze cadeaus het beste kunt verzorgen en welke soorten u het beste kunt kiezen voor uw moeder.

Lees meer...